Nagyapám – ki volt?


Édesanyám, Potsubai Ilona (1933-2010) édesapja: Potsubai(y) Gusztáv után kutatok, mert bizonyos információk szerint, ő zsidó vallású volt. Sajnos sok információval nem rendelkezem róla. Egyetlen fénykép alapján annyit tudok: 1937-ben készült fotó nagypapámról: A fotómontázs: 1937-1939 közötti képekből áll, ahol a “The Balázsson Flying trapéz” tagjaként, “fogóként” szerepel. (Helyszínek: Newark, Lord John Sangers’s cirxus Oxford; Aberden Shore Sea; Glasgow Royal Hotel; Weston Superb Mare Pavilion; London;)
Azt is megtudtam, hogy a II. világháború idején felmentették a frontszolgálat alól, mert a budapesti Máv Északi Járműjavítóban dolgozott, vasúti kocsikat javított, esztergályoskét. Itt dolgozott nyugdíjazásáig.
Felesége: Egressy(i) Mária, akivel 1932(3)-ben házasodott össze, 5 gyermekük született (Ilona, Mária, Gusztáv, Ernő, Erzsébet). Nagymamám jól menő, polgári, családból származott és az esküvő csak azért jött létre, mert már úton volt édesanyám, Ilona.

“The Balázsson Flying trapéz”

repülő trapéz egy sajátos formája a trapéz , amelyben az előadóművész ugrik egy fórumot, ahol a trapéz, így a nehézségi teszi a trapéz hinta.

A teljesítmény találták 1859-ben egy francia nevű Jules Léotard , aki csatlakozik egy bár néhány lélegeztetőgép vezetékek fölött medence apja gimnáziumban a Toulouse , Franciaország . A medence feletti trükkök gyakorlása után Leotard a Cirque Napóleonban (ma Cirque d’hiver néven ismert) cselekedett . A hagyományos szórólap jelmezét, a harisnyatartót , elnevezték.

Trapéz cselekedetek

Hagyományos repülő trapéz cselekvés során a szórólapok keskeny táblát szerelnek fel (általában egy magas létrán másznak ), és leszállnak a deszkáról a lécre. A szórólapnak meg kell várnia a fogó hívását, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a megfelelő időben távozik-e. Ellenkező esetben a fogó nem lesz elég közel a szórólaphoz, hogy sikeresen elkapjon. A szórólap ezután elvégzi a sok légi trükk egyikét, és elkapja a fogó, aki egy külön fogórudasból leng. Miután elkapta a fogó kezét, a szórólap tovább leng, és a visszatérésnek nevezett manőverben visszahúzódik a léccsúcs felé. A visszatérés valamilyen csavart visszafordulást jelenthet a bárba, egy ” angyal ““(amikor a catcher a szórólapot a lábánál és az egyik karján tartja), vagy bármilyen más trükkö, amelyre egy szórólap gondolhat, hogy visszatérjen a bárba. Miután visszatért a lécre, a szórólap visszatérhet a táblára, és egy másik szórólap fordul.

Innovatív trapéz

Noha sokan a repülõ trapéz cselekményt két trapéz és elkapó részeként definiálják, 2008-tól kezdve számos innovatív repülõ trapéz stílust hajtottak végre a cirkuszokban szerte a világon, például a Cirque Du Soleil , a The Flying Farfans és a The Repülő Caceres . A Cirque Du Soleil La Nouba bárpultból szárnyas trapéz cselekményét, a Cirque Du Soleil Corteonagy repülési cselekedetet mutat be, amely nagyon hasonló a trapéz repüléséhez, de rúd nélkül. A szórólapok az egyik elkapóról a másikra repülnek egy innovatív, adagio által befolyásolt légi fellépés során. Még más repülő trapéz cselekedetek a szórólapok magas repülési trükköire összpontosítanak, ám a kiszabadító trükköket inkább a hálóra, mint a fogókra végzik. Néhány repülõ trapéz cselekedetnek más felszerelése is van (amely tartalmaz 2 orosz hintát , az egyik a lengõfogóhoz, a másik pedig a szárnyas állvány alatt, egy koreai bölcsõ a fogó fölött, és egy statikus bölcsõ a repülõk talapzata fölött), valamint a hagyományos légyrúd és elkapó módszer.

Jules Léotard, a repülő trapéz feltalálója

A fiatal Mr. Leotard előadásainak kezdeti éveiben a repülő trapéznak nem volt biztonsági hálója, ahogyan azt általában látják. A matracok sorozatán keresztül fellépett egy emelt kifutón, hogy a közönség jobb képet kapjon trükköiről, vagy „áthaladásáról”.

A legtöbb modern szórólap biztonsági hevedert visel el , míg a földön lévő edző irányítja a vonalakat, és húzza őket, ha a szórólap veszélyes helyzetben van. A vonalakon való húzás felfüggeszti a szórólapot a levegőben, és ha a vonalakat lassan elengedi, a szórólap biztonságosan a földre kerül. Miután egy szórólap elsajátította egy adott trükköt, leszerelik a biztonsági hevedert. Minden biztonságos repülési trapéz felszerelésnek van egy nagy hálója a kocsi alatt. A cirkuszban sok szórólap nem indul el biztonsági övekkel. Azok a szórólapok, akik nem viselnek biztonsági hevedereket, megtanulják, hogyan kell biztonságosan esni a hálózatba, ha elmulasztanak egy fogást, vagy váratlanul leesnek a rúdról vagy a fogóról.

Számos kockázatos repülõ trapéz cselekményt végeztek biztonsági háló nélkül anélkül, hogy a korábbi cirkuszi napokban ilyen lenne, de ritka lenne ilyen jellegû cselekedetet találni manapság, mivel a legtöbb repülõ trapéz tettet a talajszint feletti 20–40 láb távolságra hajtják végre. (Wikipédia)