Megújulás – projekt harmadik napja


Ez a mai és majd a szombati nap és munka, eredetileg nem volt a tervben.

Egyik este az interneten “bóklásztam” és szembe jött velem egy hirdetés: “gipszkarton falazás, téglahatású mintával, mosható felülettel, szereléssel”. Rögtön gondolkodóba estem és elkezdtem álmodni. “Milyen lenne, ha a hálóban (ahol tulajdonképpen a napjaim nagy részét töltöm), amikor belépek az ajtón, nem egy fehér, csupasz fal fogadna, hanem egy térhatású burkolatú fal lenne?”

Álmaimat tett követte és felvettem a kapcsolatot a hirdetővel. Nagyon hamar mindenben megegyeztünk és szombat reggelre megállapodtunk, a munka végzésének időpontjában. Igen ám, de felvetődött a kérdés, hogy jelenleg mivel van borítva az adott fal? Mondom, hogy fűrészporos tapéta, festve. Az baj, mondja ő, mert csak sima, beton falra tudnak szerelni. Két napot kértem, hogy szerezzek egy festőt, aki segítségemre lenne, és kértem az időpontot addig tartsa lefoglalva.

Másnap (mert ugye az egész projektemet a sorsszerűség kíséri!), sétálok délben Alfikámmal a telepen. Látom, hogy egy kedves régi ismerősömnél, akinek üzlei vannak a lakótelepen, kint áll az ajtóban és egy festővel beszélget. Odalopakodtam, ráköszöntem az ismerősömre és megkérdeztem: Ne haragudj, Andor, váratlanul nagy szükségem lenne egy egy napos munkához festőkre. Tudnál nekem segíteni? Ne engem kérdezz, mondja ő, hanem beszélj a mesterekkel! Hozzájuk fordulok és elmondom mi lenne a feladat. Persze, örömmel elvállaljuk, de a főnökkel kell beszélni. Elkérem a telefonszámát és felhívom. Felvázolom neki röviden, hogy miről lenne szó. Megbeszéljük, hogy délután feljön hozzám és felméri a helyiséget. A megbeszélt időpontban megjön a “főnök”, aki egy rém szimpatikus, egyszerű, kétkezi ember. Beszélgetünk és közben felmerül egy kérdés bennem: Tudna olyan festéket ajánlani ami mosható? Nagyon poros a lakás (és eléggé el nem ítélhető módón szeretek benne füstölni is). Persze, de az elég drága. Rövid gondolkodás után felelek. Úgy érzem, érdemes befektetni, hiszen akkor nem kellene 2 évente festetni és meghozná az árát. Igazat ad.

A munkát reggel 8 órakor egy idősebb és egy fiatal úr kezdte meg. Semmi más dolgom nem volt, mint tegnap, letelepedni egy sarokban, Alfiekámat (vendég kutyus tegnap elment haza) magam mellett tartani és kávét főzni. Józsi (az idősebb úr), 17 óra 45-kor bejön a szobába hozzám és mondja nekem, hogy elkészültünk, legyek olyan kedves és vegyem át a munkát.

Nem volt nehéz kedvesnak lenni! A bútorok a helyükön, a padló tisztára mosva. Gyönyörű, minőségi munkát végeztek. Ma is boldogan fogok lefeküdni! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s